Specialeblog – 1: Start-up

Disse 3 indlæg beskriver mine tanker og oplevelser undervejs i Puk’s forløb:
1: Start-up // 2: God start // 3: Puk er færdig
Det er ikke mig, der skriver speciale, men Puk Falkenberg.

Puk skriver speciale hos os

Lige før sommerferien 2015 skrev Puk til mig for at høre om hun måtte skrive speciale i vores virksomhed. Hun skrev:

Jeg skal jo til at skrive speciale nu her (officiel start i august, dog med en del læsning fra nu) og har lige nu tre ideer til opgaver, hvoraf den ene omhandler arbejdsglæde, mening med arbejde m.v. 

Så kom til at tænke på om I måske kunne gøre brug af at have en studerende til at skrive speciale for/med jer indenfor et emne I beskæftiger jer med. Jeg læser jo forandringsledelse og ser det som en mulighed, men spørgsmålet er om du også kan se ideen og om I overhovedet har lyst til det.

 Jeg vil i hvert fald gerne stille mig selv til rådighed som ivrig studerende 🙂

NATURLIGVIS måtte hun det, og vi gik med det samme igang med at arbejde med hendes ideer, retning, tanker etc. Som det ser ud, skal det konkrete arbejde igang her midt august, hvor hun skal deltage i mit daglige arbejde, foretage nogle interviews og observationer, og bruge det som input til hendes skriveri. Selve det (problemformuleringen, processen og arbejdet) vil jeg ikke gå ind i, men overlade til Puk selv.

Men, hvad har det gjort for os? Hvad tænker vi? Hvilken rolle har vi? Hvad kan vi bidrage med? Hvad vil Puks arbejde gøre for os?

doctype-hi-res By Aleks DorohovichBillede: Aleks Dorohovich via Unsplash

 

Min rolle og vores mål

Puk Falkenberg, Stud. M.Sc. in Economic and Business Administration, Change Management. Hvad pokker kan vi hjælpe med?

I virksomheden arbejder vi med New Leadership i alle mulige former – og vi gør det i praksis og ved store danske virksomheder. Et fast element heri er forandringsledelse. Ergo vil jeg have en masse empiri, som hun kan plukke fra.

Men vores rolle er også noget andet. Jeg har ikke lyst til bare at være en kilde til viden og en indgang til virksomhederne. Jeg vil arbejde for, at hun udvikler sig, får hjælp, bliver udfordret, og leverer et fantastisk stykke arbejde.

Så det første mål er, at Puk får skrevet det bedste speciale, hun kunne drømme om.

Det andet mål er, at Puk er glad for – og stolt af – sit arbejde.

Det tredje mål er, at det er en fed oplevelse, både for hende og for os.

Det fjerde mål er, at  hendes arbejde munder ud i nogle værktøjer, som vi kan og vil bruge i vores virksomhed.

Alle fire mål er vigtige.

Hvilken rolle har Puk overfor os

Det fede er, at Puk tvinger os til at tænke.

Hun udfordrer vores retorik, tanker, tilgange, værktøjer og vaner. Det er fantastisk at få nye, skarpe, skeptiske øjne på det, og få det gennemgået og belyst med en videnskabelig, struktureret tilgang.

Hun bliver ved med at spørge “hvorfor” og “kunne man ikke gøre det anderledes” og “hvem får noget ud af det”? Fedt! Og det gør mig skarpere, når jeg hjælper kunderne. Steven Coveys syvende vane “Slib Saven” er i fuld sving her.

Puks rolle i virksomheden

Skal vi betragte hende som en ansat? Eller en freelancer? Hvad skal Puk have adgang til?

Med baggrund i det ovenstående, i rollerne, i målene og i virksomhedens filosofi besluttede vi dette:

Vi lukker Puk helt ind i virksomhedens kerne. Hun skal inddrages i dialog og overvejelser, og kunne se hvad der foregår. Det vil give hende en tilhørsfølelse og et indblik i hvordan New Leadership foregår i praksis. Det vigtigste her er, at hun får adgang til vores Slack, for Puk bor på Fyn og vi holder til i København. Vi skal ses en gang om ugen, men al daglig dialog (og det er der meget af) sker på Slack.

Skal hun kunne se alle kundedokumenter? Der ligger jo strategier, fortrolige oplysninger, personlige vurderinger af ledere etc. Endnu har vi ikke givet adgang til alle dokumenterne, men det tager vi op til overvejelse, når det bliver relevant.

Skal hun have adgang til al viden (anonymiseret), erfaring og alle modeller? Ja, helt sikkert!

Skal hun have adgang til økonomien? Vi kører jo Open Book, så det ville være naturligt. Mjoh, men vil hun få værdi ud af det? Nej, det tror jeg ikke. Hvis hun spørger, skal jeg nok fortælle om det og vise det.

Skal hun med ud til kunder? Ja, helt sikkert, for at kunne opleve og observere, og for at kunne tale med kunderne. Hun har naturligvis underskrevet en fortrolighedserklæring for at kunne arbejde i den virksomhed, hun skal med ud i.

Det skal være fedt

Puk er skarp og har lys i pæren, og jeg glæder mig til det! Det bliver et spændende forløb, her i efteråret 🙂

Det skal være fedt at gå på arbejde – også for Puk!

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *