Hvordan dokumenterer man effekten?

At måle effekten af knowledge management er ikke let

… men at bevise effekten af knowledge management er nøglen til at overtale sponsorer og ledelsen til at gå igang i storskala.

Det vil jeg lige sige igen: Jeg har ikke mødt nogen ledelse, der ikke ønsker proper bevisførelse for, at deres mulige sponsorat af knowledge management eller social business har veldokumenteret effekt.

dokumentation

Mængden og typen af dokumentation afhænger af deres risikovillighed, som typisk afhænger af deres digital age and generation(*) og modenhed af den eksisterende knowledge management (læs indlæg om det her: Guide til at udvikle din virksomheds Knowledge Management).

(*) Er de digital natives eller digital immigrants? Tilhører de Gen X, Y eller Boomers? Jo yngre generation de tilhører, jo større imødenkommenhed har de.

Typer af dokumentation

Der findes tre typer dokumentation:

  1. Hvad siger Gartner, Forrester og McKinsey om det?
  2. Hvad gør de andre firmaer, som enten ligner os eller er vores konkurrenter?
  3. Virker det i vores virksomhed?

Ad 1: Der er utallige rapporter på nettet om emnet. Slå dig løs; find dem; spørg på Twitter; se dette link: Her er dokumentation for business casen ved knowledge management og social business.

Ad 2: Ring til dem. Normalt vil de gerne forklare, hvad de gør. Mjah, måske ikke Jeres direkte konkurrenter, men der vil altid være fellow information workers i andre virksomheder, der vil fortælle om det. Gå til leverandørerne (både værktøjsleverandører og implementeringskonsulenter) og spørg om cases.

Ad 3: Den sværeste af de tre. En oplagt metode er, at henvise til interne eksisterende småprojekter eller skunk work, der i lille skala har haft en effekt. Eksempler, jeg er stødt på over de seneste 5 år: En wiki på en PC, der fungerede som server for omkring 100 kernemedarbejdere. Uofficiele Yammer implementeringer. Utallige SharePoint servere. Facebook-grupper med forretningskritisk information. Drop box.

En anden metode er at gennemføre et kontrolleret eksperiment; en probe.

  1. Lav en AS-IS baselinemåling med antal kliks/dokumenter/søgninger/visninger og et spørgeskema. (**)
  2. Lav en lille, kontrolleret implementering, med udvalgt feature set og en udvalgt brugerskare
  3. Udvid mængden af gennemstrømmet information eller mængden af brugere i en kontrolleret proces, indtil du har kritisk masse til at stole på resultaterne
  4. Lav en ny måling, der dokumenterer effekten

(**) Koblingen til en konkret business case er ikketriviel, og det kommer jeg tilbage til i et senere indlæg.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *