En snak med Alexander Kjerulf om formål og motivation

Jeg havde den store glæde at snakke med Alexander Kjerulf om formål og motivation, en torsdag aften efter arbejde.

Alexander Kjerulf er Chief Happiness Officer, og en fantastisk foredragsholder, motivator og coach om arbejdsglæde, som er et kerneelement i den formålsdrevne ledelse. Alexander er en rollemodel på dette område.

(Videoen er på engelsk.)

Læn dig tilbage og hør os tale om:

Q: Hvad er min definition af formålsdrevet ledelse?

En ramme, der er defineret af formål, hvor alt hvad du gør er forbundet til formålet. Du har mandat, og du kan træffe beslutninger på egen hånd, fordi du ved, hvor vi skal hen. Det er en følelse af komfort og retning.

Q: Hvad sker der med folk, når de har en formålsdrevet leder?

Medarbejderne bliver mere motiverede og committer sig ofte til at gå “the extra mile” – fordi de ved, hvorfor vi gør det. Vi bevæger os fra commandment til commitment. Som en bivirkning vil dit antal af e-mails falde, fordi folk er selvkørende.

Q: Hvad sker, hvis du ikke har formål?

Vi mister motivationen. Motivationen bliver kortvarende og svær at etablere.

Q: Hvad er gode eksempler på virksomheder med et formål?

Novo Nordisk – changing diabetes
DONG Energy – arbejder for grøn energi

Q: Hvad kan du gøre på daglig basis, som leder ?

Tag formålet og bryd det ned til håndterbare bidder og operationelle mekanismer, fx ved hjælp af Unboss og Drive. Alt hvad du gør skal give mening og værdi, og skal støtte formålet. “Hvis det ikke giver mening, så stop.” Brug daglige kanban-stand-up-møder. Inddrag hinanden i beslutninger og diskussioner, for at finde den rigtige måde at løse problemer i lyset af formålet – og for at blive selvkørende. Forstå, hvorfor vi gør tingene, for at kunne agere.

Q: Hvad gør man hvis man arbejde ikke har formål?

Se videoen for svaret 😉

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *